Начин на приготвяне
Омесете каймата с подправките и лука, които или настържете, или нарежете на много ситно.
Разделете листата на зелката и отстранете твърдата част на листото.
Измийте ориза, вземете листо и сложете от каймата и ориза, оформете, като притискате с пръсти и завивате хубаво на сарма, за да не се разтвори при варенето.
Готовите сарми поставете на скарата във тенджерата под налягане, ако нямате такава нарежете от сърцевината на зелката и сложете на дъното на тенджерата.
Сипете вода и отгоре полейте с олио.
Затворете добре тенджерата под налягане и варете на умерен котлон за около - 25-30 минути. Това зависи от твърдостта на зелето, ако е меко, варете по-малко.
След като са сварени ги извадете и от останалия бульон направете соса, като разбиете яйцата с млякото и брашното и прибавите към горещия бульон.
Полейте сармите със соса и сервирайте.
Сармите в Тенджера под Налягане са готови.
Коментари