Коледни мъфини с ябълка, орехи и канела

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
198
2k
548
704
2
26/12/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 189
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете яйцата предварително от хладилника.

Пресейте брашното и бакпулвера и ги оставете на страна.

Измийте, обелете и настържете ябълките.

Разбийте яйцата заедно със захарта и олиото и малко по малко при непрекъснато разбиване с миксер добавете брашното и канелата.

Към тестото за мъфини добавете орехите и настърганите ябълки и разбъркайте, но този път не с миксера, а само с шпакла.

Във всяко гнездо на формата за мъфини слагате по една хартиена кошничка за мъфини и я пълните с приготвената смес. Имайте предвид, че не трябва да пълните формичките догоре, а на ¾ от обема, тъй като по време на печене мъфините бухват и ако сте ги напълнили догоре, ще прелеят и няма да могат да се изпекат.

Печете мъфините с ябълки и канела в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.

Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
11.07 лв.
Виж ››

Дайте воля на въображението си и пригответе весели, закачливи и майсторски гарнирани сладки с този лесен за използване с една ръка щприц и многобройните му приставки

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар