Начин на приготвяне
Яйцата и пудрата захар се разбиват в купа, след което се добавят постепенно разтопените чаши свинска мас, олиото и ванилиите.
Следва брашното - тестото трябва да е меко на пипане и гладко. От него се късат топчета с големината на орех и се подреждат в тава, след което с помощта на вилица се притискат и им се правят шарки.
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна до приятен златист цвят.
Щом всички са готови, се взимат две по две и се слепват със сладко по избор - в случая от боровинки.
Може да се овалят в пудра захар, като при мен, или в смлени орехи. Готовите маслени сладки са меки, вкусни и топящи се в устата.
Добър апетит!
Забележка: Рецептата е за две дози - от тях излизат около пет тави с масленки, зависи колко големи ги правите.