Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Бъркани яйца»Бъркани яйца с пушена сьомга и трюфели

Бъркани яйца с пушена сьомга и трюфели

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Бъркани яйца с пушена сьомга и трюфели
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
11 мин.
Порции
2
"Бъркани яйца, но в един много по-завладяващ, изискан и ароматен вариант"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр. XL
  • пушена сьомга - 100 г
  • орехи - около 50 г
  • трюфели - 2 к.л. настъргани или на паста
  • сушени домати - 4 - 6 бр.
  • зехтин - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина на умерен огън и в него чукнете яйцата. Изчакайте ги да побелеят по краищата и тогава разбъркайте/накъсайте. Не трябва яйцата да станат на каша, а на парцали.

Запечете орехите на сух тиган, накълцайте ги на едро и прибавете към бърканите яйца, заедно със сушените домати, предварително хидратирани или мариновани от консерва.

Сложете две кафени лъжички настъргани черни трюфели и разбъркайте.

Разпределете на две порции и във всяка сложете от пушената сьомга, като първо навиете всяко филенце на руло, а после го нарежете на по-малки рулца.

* Аз не добавям сол в ястието, тъй като ползвам мариновани сушени домати, които са солени, и така също пушената сьомга е достатъчно солена. Ако все пак добавяте сол към яйцата, бъдете внимателни.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: