Начин на приготвяне
Медът и маслото се разтопяват, без да завират, след леко охлаждане се прибавя яйцето и се разбърква.
Пресява се содата, брашното, какаото, пудрата захар и пресятите подправки.
Към яйчената смес се прибавя брашното с какаото и подправките, омесва гладко меко тесто. Доизмесва се с най-много супена лъжица брашно, колкото да не лепне, повече не се прибавя.
Тестото за меденки се увива в стреч фолио и се оставя за 1-2 часа в хладилник, докато се стегне.
За да се направят меденките, се взима част от тестото и върху леко набрашнен плот, с точилка се разточва до 5 мм. Вадят се форми, по желание се използват печати за сладки.
Нареждат се в тава с хартия за печене на разстояние една от друга.
Пекат се в загрята фурна на 160 градуса за 12 минути.
Оставят се на решетка, да се охладят.
Сладките се съхраняват се в кутия на хладно.