Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта. Добавя се олио, мед, канела и накрая пресято брашно със сода за хляб.
Бърка се на гъста смес, после сипваме на набрашнена маса и месим средно меко тесто, да не лепне. Разделя се на две части и всяка се разточва кора дебела 0. 5 мм.
С форма на звездичка, потопена в брашно, се изрязват меденките. Нареждаме в тава върху хартия за печене.
Печем в загрята фурна 8 минути до леко кафяви краища. Изваждат се и охладени се декорират с шоколадовата смес.
За нея се разтопява масло и нутела, разбърква се и добавяме прясно мляко да се получи като глазура. Сипва се в хартиена фунийка с отрязано връхче и декорираме меденките.
Чудесни сладки за кафето, само не ги препичайте ще станат твърди. Колкото са по-тънки толкова времето за печене се намалява. Може да е от 8 до 15 минути.