Меденки с Нутела

Меденки с Нутела
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Колкото повече нутела имате, толкова повече вкусни меденки с нутела можете да си приготвите, знаехте ли го"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • мед - 2 с.л.
  • олио - 1 к. ч.
  • захар - 1 к. ч.
  • сода за хляб - 1 равна ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • брашно - 500 г (за средно меко тесто)
  • декорация
  • течен шоколад - 1 с л. нутела
  • масло - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта. Добавя се олио, мед, канела и накрая пресято брашно със сода за хляб.

Бърка се на гъста смес, после сипваме на набрашнена маса и месим средно меко тесто, да не лепне. Разделя се на две части и всяка се разточва кора дебела 0. 5 мм.

С форма на звездичка, потопена в брашно, се изрязват меденките. Нареждаме в тава върху хартия за печене.

Печем в загрята фурна 8 минути до леко кафяви краища. Изваждат се и охладени се декорират с шоколадовата смес.

За нея се разтопява масло и нутела, разбърква се и добавяме прясно мляко да се получи като глазура. Сипва се в хартиена фунийка с отрязано връхче и декорираме меденките.

Чудесни сладки за кафето, само не ги препичайте ще станат твърди. Колкото са по-тънки толкова времето за печене се намалява. Може да е от 8 до 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: