Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със захарта с миксер, добавя се мед, олио, канела, сода и замесваме средно меко тесто, да не лепне.
Разделя се на две части, по-лесно се работи, и всяка се точи на кора 0. 5 см, от която се изрязват снежковци, елхички, бастуни, ботушки и каквито форми имате.
Нареждат се върху хартия на разстояние и печем в загрята фурна на 180 градуса до леко златисти краища около 8-10 минути.
Оставяме да се охладят една нощ в кутия. На другия ден се приготвят нужните инструменти за работа с фондан. Ако имате само в бял цвят, може да се оцвети с гелови боички, но по-лесно се работи с готов оцветен.
Поръсва се масата с нишесте, може и обикновено, и се точи тънък лист зелен фондан. С формичка се изрязва елха, може да е малко по-малка от бисквитката. Обратната ѝ страна се намазва с четка с малко вода, внимателно се притиска върху бисквитката.
Оставя се да съхне 2-3 минути, когато изсъхне залепва и после може върху нея да залепите звезди, топчета или с четка да се намаже с брокат. Може да се намажат бисквитките с айсинг и върху него се поставя фондан, така залепва още по добре.
Така се оформят и всички останали коледни сладки. Малко пипкава работа е, но е красиво и забавно. Весели празници !