Начин на приготвяне
В касерола се загряват маслото и медът, без да завират. Яйцата с пудрата захар, солта и портокаловия сок се разбиват с телена бъркалка.
Сухите съставки се пресяват. Към яйчената смес се добавят постепенно разтопените масло и мед, както и сухите съставки.
Омесва се лепкаво тесто, което се покрива с фолио и се прибира в хладилника за 60 минути или във фризера за 20-30 минути, докато стегне.
Върху набрашнен плот се откъсва от тестото и се разточва кора, дебела около 1/2 см.
С помощта на ринг или чаша се изрязват кръгове, които трябва да са с един размер по-големи от щампата на печата.
След като са щамповани, сладките се пекат в загрята фурна на 160 градуса с вентилатор или на 180 без вентилатор - около 7-10 минути в зависимост от фурната.
Изпечените меденки се охлаждат и се слепват по две с течение.
По желание могат да се декорират с оцветен шоколад или айсинг. Прибират се в кутия, за да не се овлажняват.
Меденките с какао са готови.
Коментари