Чушки, пълнени с фасул

Чушки, пълнени с фасул2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5
"Има нещо неустоимо вкусно в пълнените чушки, особено ако плънката е ароматен фасул"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 - 12 бр.
  • фасул - 300 г предварително сварен
  • лук - 2 глави
  • олио - ½ ч.ч.
  • джоджен
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме чушките от дръжките и семето и ги заливаме с вряла вода, за да набъбнат и омекнат.

Ситно нарязаният лук задушаваме в олиото до омекване. Прибавяме червения пипер и предварително сварения фасул. Смесваме всичко, посоляваме, поръсваме с джоджен и наливаме олиото.

Напълваме чушките с приготвената смес. Подреждаме пълнените чушки в тава, заливаме с малко гореща вода или зелев сок.

Печем пълнените чушки с боб, докато чушките хванат апетитен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: