Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Селска яхния с наденица

Селска яхния с наденица

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5692k3
Селска яхния с наденица
Снимка: Галя Николова
1 / 2
28/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Правим ви предложение за вечеря с вкусна селска яхния с наденица - приемате ли го"

Необходими Продукти

  • вода - 500 мл
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • чубрица - 1 щипка суха
  • черен пипер - 5 зърна
  • черен пипер - 1 щипка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • домати - 1 брой
  • чушки - 1 брой червена
  • наденица - 2 броя
  • лук - 3 глава кромид
  • чесън - 5 - 6 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка с олио задушавам лука, нарязан на полумесеци и моркова на кубчета.

Прибавям нарязаната на дребно чушка и като се позапържи и тя слагам наденицата, нарязана на колелца.

Като се поизпържи и наденицата слагам брашното, разбърквам, следва червеният пипер и заливам с 500 мл вода.

Посолявам, поръсвам с черен пипер, слагам и зърна черен пипер.

Оставям я да къкри на огъня до лекото и сгъстяване.

След първите 5 минути, добавям и един обелен и настърган домат или доматено пюре или кетчуп.

Когато е готова яхнията, слагам 5-6 ситно нарязани или пресовани скилидки чесън и я поръсвам със суха чубрица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: