Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Доматена яхния с наденица и киселец

Доматена яхния с наденица и киселец

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5355k1k3k3
Доматена яхния с наденица и киселец
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
28/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Чудна яхнийка с домати, киселец и наденичка - топиш и се усмихваш, докато хапваш"

Необходими Продукти

  • доматен сок - 500 мл
  • наденица - 2 бр.
  • киселец - 1 купа
  • лук - 1 бр.
  • олио
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
  • пилешки бульон - 1 буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселецът се накисва във вода. Лукът се почиства. Нарязва се на ситно.

В дълбок тиган се слага повечко олио да загрее. Добавя се лукът, за да се запържи. Добавят се брашното и червеният пипер да се запържат.

Разбърква се. Постепенно се добавя доматеният сок, като непрекъснато се разбърква. Киселецът се доизмива и нарязва на лентички.

Наденицата се нарязва на полумесеци - през средата по дължина и след това на филийки.

Добавят се в яхнията.

Според желаната гъстота на яхнията се добавя от пилешкия бульон. Овкусява се със чубрица, черен пипер и сол.

Може да се добави целият бульон и да се остави да къкри яхнията с наденица, като се разбърква, до получаване на желаната гъстота.

Така по-добре се преливат и хармонизират вкусовете на доматената яхния с наденица и киселец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: