Начин на приготвяне
Киселецът се накисва във вода. Лукът се почиства. Нарязва се на ситно.
В дълбок тиган се слага повечко олио да загрее. Добавя се лукът, за да се запържи. Добавят се брашното и червеният пипер да се запържат.
Разбърква се. Постепенно се добавя доматеният сок, като непрекъснато се разбърква. Киселецът се доизмива и нарязва на лентички.
Наденицата се нарязва на полумесеци - през средата по дължина и след това на филийки.
Добавят се в яхнията.
Според желаната гъстота на яхнията се добавя от пилешкия бульон. Овкусява се със чубрица, черен пипер и сол.
Може да се добави целият бульон и да се остави да къкри яхнията с наденица, като се разбърква, до получаване на желаната гъстота.
Така по-добре се преливат и хармонизират вкусовете на доматената яхния с наденица и киселец.