Начин на приготвяне
Почистете и измийте пилето, нарежете на порции и ги подсушете с кухненска кърпа.
В тенджера нагрейте олиото и запържете пилешкото месо до златисто от всички страни.
Извадете месото и в същото олио запържете нарязаните на ивици глави лук.
Прибавете един обелен и нарязан на кубчета домат и след кратко готвене прибавете червения пипер.
Залейте сместа с гореща вода и върнете пилето в тенджерата да се готви.
Добавете останалите обелени и нарязани на кубчета домати, лютите чушки, зърната черен пипер и дафиновите листенца, варите пилешката яхния на умерен огън до готовност на месото.
Размийте брашното в малко студена вода и го прибавете, посолете на вкус и поръсете с чубрицата.
След като заври, премахнете селската яхнията от огъня.
При сервиране поръсете пиле селска яхния със ситно нарязания магданоз.