Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Яхния с наденица и зеленчуци

Яхния с наденица и зеленчуци

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Яхния с наденица и зеленчуци
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Практичната домакиня знае как да приготви богата яхния за цялото семейство само за половин час"

Необходими Продукти

  • наденица - 2 парчета
  • лук - 1 глава
  • зеленчуци - 400 г микс
  • лютеница - 1 - 2 с.л.
  • маслини - 10 - 15 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука и зеленчуците. Нарежете наденицата на колелца и я добавете в тигана.

След като се запържи, прибавете лютеницата, брашното, черен пипер, чубрица и сол на вкус.

Прибавете маслините, налейте вода и оставете яхнията да ври около 35 минути.

Поръсете със ситно нарязан магданоз.

Яхнията с наденица и зеленчуци е готова.

Вкусно и ароматно ястие наподобяващо друга наша яхния - боб с наденица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: