Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Яхния с наденица и зелен лук

Яхния с наденица и зелен лук

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Яхния с наденица и зелен лук
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
02/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ориз - 200 г
  • наденица - 1 бр.
  • олио
  • зелен лук - 3 стръка
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сок - 500 мл
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и измива. Нарязва се на ситно. Морковът се обелва и измива. Настъргва се на ренде.

В голям тиган се сипва олио. Добавят се морковите, за да се запържат. Добавят се ориза и зеления лук, за да се запържат леко. Добавя се доматения сок. Разбърква се.

Наденицата се нарязва на 2 по дължина и след това на полумесеци.

Към ориза се добавя топла вода, като се преценява да е достатъчно, за да се сготви ориза и да остане течен сос за яхния.

Наденицата се добавя. Овкусява се със сол, черен пипер и чубрица. Оставя се на котлона до готовност на ориза, като се разбърква. Бърза яхния с наденица и зелен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: