Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Печени ябълки»Пълнени ябълки за Бъдни Вечер

Пълнени ябълки за Бъдни Вечер

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Пълнени ябълки за Бъдни Вечер
Снимка: Биляна Владова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4-5
"Пълнени ябълки за Бъдни вечер, от които всеки може да си вземе, защото нямат изкуствени подсладители"

Необходими Продукти

  • червени ябълки - 5 бр. едри
  • сушени сливи - без костилка, 7 - 8 бр.
  • сушени кайсии - 7 - 8 бр.
  • сушени боровинки - 50 гр
  • лешници - 10 бр.
  • орехи - 10 бр
  • сушен ананас - 5 шайби
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените сливи и кайсии се нарязват на дребни парченца. Слагат се в купичка и към тях се добавят сушените боровинки. Разбъркват се добре за да се размесят относително равномерно плодовете.

Лешниците и орехите се начупват и изчистват от черупките. С помощта на чопър или кухненски робот се смилат на много ситно. Добавят се към сушените плодове. Разбъркват се за да се разнесат и смлените ядки.

Може по желание да се използват и други видове ядки или да се пропуснат изцяло.

Ябълките се измиват хубаво и с остър нож се отрязва кръгче с дебелина около 5мм от горната част на ябълката. В последствие това парче ябълка може да се използва за капаче.

С лъжичка се издълбават ябълките, като внимаваме да не пропуснем някое семенце. Със сместа от плодове и ядки напълваме ябълките и ги похлупваме с шайба ананас.

Подреждаме в тавичка. В нея наливаме 1 ч. ч. вода. Печем ябълките 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Поради липсата на подсладители рецептата е подходяща и за хора с висока кръвна захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: