Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Коледни парени колачета

Коледни парени колачета

Коледни парени колачета
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
25
"С тези колачета сте готови да посрещнете добри гости-коледари"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мая - 7 г суха
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 5 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и направете кладенче, а вътре сложете маята, солта и захарта. Налейте на тънка струйка около 1 1/2 ч.ч. хладка вода.

Замесете меко тесто. Ако е необходимо, добавете още брашно. Оставете тестото да втаса на топло, покрито с чиста кърпа.

Накъсайте готовото тесто на топчета, изтеглете на фитили и оформете кравайчетата.

В малка тенджерка налейте две ч.ч. вода и добавете останалата захар.

Сложете на котлона и след като течността заври, сложете кравайчетата едно по едно за кратко във врящия сироп.

Извадете ги внимателно и ги наредете в тава, застлана с домакинска хартия. Изпечете ги в загрята фурна до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: