Празнично Турнедо Росини със свинско филе

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
878
7k
3k
2k
1
28/12/2018
"Блеснете с готварски умения, като приготвите за гостите си Празнично Турнедо Росини със свинско филе "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 812
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пържоли

Начин на приготвяне

Готовите филета нарязваме на четири части. Овкусяваме ги със сол и черен пипер и запечатваме от двете страни в разтопеното овкусено масло.

С ринг изрязваме средата на филиите и я разточваме малко с точилка. В същата мазнина ги потапяме и запържваме леко, за да поемат от сосовете на свинското месо.

Готовият измит спанак задушаваме в масло заедно с моркова, нарязан на ивици с белачката за зеленчуци. Овкусяваме ги със сол.

Соса приготвяме, като нарежем на кубчета бекона и шалота. Запържваме в нагорещен тиган за 8-10 минути на средна температура. Добавяме маслото и нарязаните морков и селъри.

Сотираме още пет минутки при непрекъснато бъркане и добавяме доматеното пюре и ароматите – дафинов лист и мащерка.

Равномерно разстиламе нишестето върху зеленчуците. Намаляваме температурата на огъня и прибавяме бульона, като овкусяваме със сол и черен пипер.

Редуцираме соса до желаната гъстота и го прецеждаме през едра цедка. Останалата част от него замразяваме на кубчета, като винаги ще разполагаме с готов и бърз концентриран демиглас.

Бадемовите ядки осоляваме и ги запичаме леко. Нарязваме на едро.

Готови сме да сглобяваме чинията, като първо сервираме спаначеното канапе. Върху него редуваме свинско филе със среда от хляба, която е намазана тънко с гъшия пастет.

Заливаме със соса и забождаме хапките с клонка розмарин, на която сме почистили листенцата.

Гарнираме със свежа салата, резени чери домат и завити на руло сотирани морковени резени. Посипваме със запечените бадемови ядки. Поднасяме Турнедо Росини веднага.

Съвет: Маслото с чесън и пипер използвам за печено свинско месо. Приготвя се лесно, като смесим 100-130 г масло със скилидка пресован чесън, 2 ч.л. зърна пипер меланж, малко коняк и лимонов сок, по лъжица. Разбъркваме в миксер и увиваме в стреч фолио. Поставяме във фризер.

Комплект за барбекю от 3 части в калъф
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект за барбекю от 3 части в калъф
18.99 лв.
Виж ››

Вземете този уникален комплект за барберкю за подарък или за себе си, или просто го подарете на себе си. Всичко, което ви трябва, за да се превърнете в царя на грила, е този комплект за барбекю от 3 части.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар