Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка тарама хайвер

Разядка тарама хайвер

редакция:
Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168915971
Разядка тарама хайвер
Снимка: Моника Иванова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
14
"Класическа разядка тарама хайвер, която всяка домакиня трябва да знае как да приготвя."

Необходими Продукти

  • хайвер - 1 с.л. с връх
  • лук - 1 малка глава
  • хляб - 1 бр. бял
  • газирана вода - 400 мл
  • олио - 300 мл
  • лимонтузу - 1 ч.л.
  • франзела - 1 бр.
  • маслини - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го изсипете в купата, в която ще разбивате хайвера. Към него добавете хайвера, заедно с малко газирана вода, хляб, като използвайте само средата без корите, и го киснете в газираната вода и малко олио, колкото да може да се разбива с пасатор.

Разбийте много добре и след това добавяйте по малко от останалите хляб, олио и газирана вода добавете и лимонтузуто.

В рецептата за тази разядка няма сол, защото моят хайвер е много солен, тъй като се съхранява със сол. Ако вашият е безсолен може да добавите сол на вкус.

Нарежете франзелата на кръгчета. които запечете леко във фурната за 10 мин. и поднесете заедно с хайвера и маслинки. Като декорацията на тарама хайвера е въпрос на въображение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: