Пандишпанов кекс с лимонада

Галя НиколоваГаля НиколоваГотвач1872912
28/12/2018
"Вадете лимонадата, имаме големи планове за нея, като почнем с този пандишпанов кекс "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 826
  • Преглеждания за месеца246
  • Преглеждания за седмицата104
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • лимонада - 6 с.л. жълта обикновена
  • олио - 6 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • шоколадови капки - 1 шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате яйцата заедно със захарта с помощта на миксер. Добавяте олиото и лимонадата и отново разбивате. Пресявате брашното заедно с бакпулвера.

Малко по малко, при непрекъснато разбиване, добавете сместа с брашното към течната смес и бъркайте до получаване на хомогенна смес и накрая добавете шоколадовите капки, разбъркайте.

Намажете форма за кекс с олио и набрашнете.

Изсипете сместа във формата и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25-30 минути, като пробвате дали кексът с лимонада е изпечен, като го бучнете с дървено шишче.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Теодора Иванова
Изглежда вкусен!
0
0
Галя Николова
Да!
0
0