Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Пандишпанов кекс с лимонада

Пандишпанов кекс с лимонада

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5692k3
Пандишпанов кекс с лимонада
Снимка: Марияна
4 / 5
28/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Вадете лимонадата, имаме големи планове за нея, като почнем с този пандишпанов кекс"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • лимонада - 6 с.л. жълта обикновена
  • олио - 6 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • шоколадови капки - 1 шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате яйцата заедно със захарта с помощта на миксер. Добавяте олиото и лимонадата и отново разбивате. Пресявате брашното заедно с бакпулвера.

Малко по малко, при непрекъснато разбиване, добавете сместа с брашното към течната смес и бъркайте до получаване на хомогенна смес и накрая добавете шоколадовите капки, разбъркайте.

Намажете форма за кекс с олио и набрашнете.

Изсипете сместа във формата и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25-30 минути, като пробвате дали кексът с лимонада е изпечен, като го бучнете с дървено шишче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Иванова
Теодора Иванова
Изглежда вкусен!
31.12.2018 08:18
1
Покажи всички подкоментари