Новогодишна торта Добуш

ПетяПетяГотвач128451543
29/12/2018
"Новата година е добре дошла, чакаме я с нетърпение и парче сочна Новогодишна торта Добуш "
Приготвяне45 мин.
Готвене90 мин.
Общо135 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 319
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на блатовете:

От посочените продукти се замесва тесто. Разделя се на 6-7 топки, които се разточват на кори дебели около половин сантиметър и с диаметър около 26 см.

Изпичат се поотделно в тавичка поръсена с брашно, в предварително загрята на 190 - 200 градуса фурна.

Приготвяне на крема:

Разбиват се яйцата с 1 ч.ч. захар и прясното мляко. Към сместа се добавя другата чаша захар, разбъркана с брашното.

Слага се на огъня и се бърка докато се сгъсти и покаже първият мехур. Като се махне от котлона се добавят маслото и ванилията.

Сглобяване на тортата: По традиционния начин - кора , крем.....завършва се с крем.

Готовата торта се украсява отгоре с орехи, едро нарязани или смлени, зависи от вкуса ви, и се поръсва с настъргания шоколад.

Аз обаче вместо да настържа шоколада го разтопих и направих шоколадови фигури, с които украсих новогодишната торта. Тук е моментът да проявите вашето въображение :)

Тортата се оставя да престои поне 12 часа , за да има време блатовете да поемат крема и да омекнат. Ако обичате по-сочни торти, направете доза и половина крем.

Да ви е сладко!

Основен източник: Аелис от BG-Mamma

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар