Начин на приготвяне
В купа смесете каймата с галетата, млякото, нарязания на ситно лук, настърганите картофи и подправките. Размесете хубаво и оставете каймата за 30 минути в хладилника. След това оформете топки и им направете вдлъбнатини.
Подредете ги в намаслена тавичка, поръсете с малко олио и запечете на 200-220 градуса, докато се зачервят. Нарежете на малки кубчета продуктите за пълнежа (без кашкавала) .
Извадете гнездата от фурната и ги напълнете с пълнежа. Върху всяко сложете по едно парче кашкавал.
Разтворете брашното във водата, добавете виното, гъбите и подправките. Излейте сместа във тавата. Върнете във фурната за 15 минути. Обелете и намачкайте сварените картофи (топли).
Добавете маслото и млякото. Бъркайте енергично до получаването на хомогенна смес. Прибавете сол и пипер на вкус.
Сервирайте гнездата със сос и картофено пюре. Поръсете с нарязан магданоз.
Птичите гнезда с гъбен сос и картофено пюре са много вкусни.
По идея на Петя Цанкова