Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Гъби»Пълнени гъбки с кайма и кашкавал

Пълнени гъбки с кайма и кашкавал

Пълнени гъбки с кайма и кашкавал2 / 2
29/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Вкусно предястие от пълнени гъби, което може да поднесете за празник или делник"

Необходими Продукти

  • гъби - 8 бр едри или средни
  • олио - за поръсване
  • сол - за поръсване
  • кайма - 200 г
  • чубрица
  • кимион
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 щипки
  • лук - 1/ 2 глава
  • галета - 1 с.л.
  • вода - 2 с.л.
  • сода - 1 щипка
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 50 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с всички подправки. Гъбите се почистват от пънчето и се обелват, без да се мокрят с вода.

Нареждат се в намазана с олио тава, поръсват се със щипка сол. Оформя се малко топче, като за мини кюфтенца и поставяме във всяка гъбка.

Отгоре се поръсва с олио и печем в загрята фурна 180 С около 20 минути.

Изважда се тавата и върху всяка гъбка с кюфтенце се поставя щипка настърган кашкавал.

Връща се във фурната за още 10 минути да се разтопи кашкавалът и пълнените гъби са готови. Чудесно предястие за Нова година с чаша домашно вино!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: