Пълнени гъбки

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Пълнени гъбки1 / 2
18/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • гъби - 12 бр. пресни, средно големи
  • чесън - 1 скилидка
  • хляб - 2 дебели филии, без кората, накиснати в прясно мляко и изстискани
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • яйца - 1 бр. + 1 жълтък
  • пармезан - 1 1/2 ч.ч. (180 г)
  • риган - 1/2 с.л., сушен
  • магданоз - 1 с.л.
  • майорана - 1 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Огнеупорен съд се намазва с растително масло. Пънчетата се отделят от гъбите. Изплакват се шапчиците им и се оставят цели.

Пънчетата се режат на ситно, слагат се в купа с чесъна, солта, пипера. Добавя се яйцето и жълтъкът, пармезанът, риганът, майорана, магданозът и 1 с.л. от зехтина.

Гъбите се пълнят с получената смес, като внимателно се притиска с върха на пръстите. Редят се в огнеупорния съд и се поръсва с останалия зехтин. Пече се 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
Филиите дали са за друга рецепта?
12.05.2016 07:02
Иван Калоянов Димитров
Иван Калоянов Димитров
Мисля, че тази рецепта за домашна лимонада е прекрасна.
26.02.2014 14:51
яаф
яаф
кирррро кажи им чи ти си карррртицата уе
26.02.2014 14:44
Мира
Мира
а майонезата и хляба :))
26.02.2014 12:47
1
елена
елена
Добър въпрос за хляба :))какво да го правим ???
25.02.2014 11:26
1
касандра
касандра
за какво е хляба тогава
12.02.2014 16:15
1
1
Покажи всички подкоментари