Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Шарен боб със сланина по селски

Шарен боб със сланина по селски

AdminAdmin
Администратор
21596542
Шарен боб със сланина по селски
Снимка: Admin
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Вкусна селска гозба, която свършва за нула време. Ако обичате боб, това е вашата рецепта."

Необходими Продукти

  • боб - 500 г, шарен
  • сланина - 250 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр
  • домати - 2 бр
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
  • магданоз - 1 с.л.
  • вода - 2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме боба предварително в топла вода за няколко часа.

Нарязваме сланината на дребно и я слагаме заедно с боба и 2 литра вода в тенджера да се варят заедно за 1 час докато омекнат. Имайте предвид, че времето за варене на боба, зависи от вашия боб. Затова опитайте след 1 час дали бобът е омекнал и ако не е, оставете да се вари още време, като от време на време опитвате.

Нарязваме на дребно доматите и ги сгъстяваме на котлона (запържват се докато водата изври).

Нарязваме лука и чушката на дребно и заедно със сгъстените домати ги слагаме в тенджерата при боба.

Варите ястието още 30 минути.

Накрая слагаме солта и черния пипер. Варите още 10 минути и слагате накълцания пресен магданоз.

Ястието е готово!

Това е класическа селска рецепта от леля Мария от Банско.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: