Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Локумки»Локумки с мас и кисело мляко

Локумки с мас и кисело мляко

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
35
"Не правете компромиси и не заменяйте маста с друго, най-вкусните локумки се правят именно с мас и кисело мляко"

Необходими Продукти

  • мас - 240 г свинска
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • захар - 110 г
  • сода - 1 ч.л. равна, бикарбонат
  • локум - 300 г
  • брашно - 450 г
  • за овалване
  • пудра захар - 150 г
  • ванилена захар - 3 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително извадете продуктите на стайна температура за около час.

Загасете содата в киселото мляко. Разбийте яйцето със захарта. Добавете киселото мляко със содата и маста. Пресейте брашното и го добавете към сместа. Замесете меко тесто. Разрежете го на части.

Разточете едната част на кръг или правоъгълник по избор и нарежете на дълги и тънки триъгълници. В широката част поставете малко локум и навийте като кифличка. Направете така с цялото тесто.

Подредете в тава застлана с хартия за печене и изпечете в загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути или докато порозовеят.

Тъй като моите локумки станаха с големина на кифличка ги пекох за около 25 мин. Ако ги направите по-малки, времето за печене трябва да е около 12-15 мин.

При готовност извадете и оваляйте хубаво в пудра захар, смесена с ванилия. Приберете в кутия за съхранение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: