Начин на приготвяне
Предварително извадете продуктите на стайна температура за около час.
Загасете содата в киселото мляко. Разбийте яйцето със захарта. Добавете киселото мляко със содата и маста. Пресейте брашното и го добавете към сместа. Замесете меко тесто. Разрежете го на части.
Разточете едната част на кръг или правоъгълник по избор и нарежете на дълги и тънки триъгълници. В широката част поставете малко локум и навийте като кифличка. Направете така с цялото тесто.
Подредете в тава застлана с хартия за печене и изпечете в загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути или докато порозовеят.
Тъй като моите локумки станаха с големина на кифличка ги пекох за около 25 мин. Ако ги направите по-малки, времето за печене трябва да е около 12-15 мин.
При готовност извадете и оваляйте хубаво в пудра захар, смесена с ванилия. Приберете в кутия за съхранение.