Начин на приготвяне
Пресейте брашното в тавичката от фурната, покрита с хартия за печене. Заравнете и запечете в загрята на 160 градуса фурна при периодично разбъркване до много лек златист оттенък. Внимавайте да не го препечете прекалено.
Сипете в купа пудрата захар, позастиналото запечено брашно, ваниловата захар, виното и мастта.
Замесете гладко тесто и от него взимайте топчета, сплесквайте и поставяйте в центъра парченце локум. Затваряйте всяка сладка локумка добре и придавайте обла форма.
Подредете локумките в тавичката, върху хартия за печене или леко намазнена. Печете на 160 градуса около 20 минути и накрая увеличете до 180 за кратко, докато леко порозовеят.
Готовите сладки оставете да изстинат и оваляйте в пудра захар.
* От посоченото количество продукти получавате една доза хрупкави локумки, за една тавичка.
Ако желаете да приготвите повече, удвоете продуктите.
Коментари