Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Локумки»Хрупкави локумки с мас и вино

Хрупкави локумки с мас и вино

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Хрупкави локумки с мас и вино
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
20/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
43 мин.
Порции
30
"Тайната на хрупкавите локумни ще си остане тайна, ние само даваме рецептата, а вие трябва да я откриете сами"

Необходими Продукти

  • брашно - 310 г
  • вино - 170 мл бяло
  • мас - 125 г
  • пудра захар - 60 г + за овалване
  • ванилова захар - 8 г
  • локум - 140 г (1 кутия)
  • орехи - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в тавичката от фурната, покрита с хартия за печене. Заравнете и запечете в загрята на 160 градуса фурна при периодично разбъркване до много лек златист оттенък. Внимавайте да не го препечете прекалено.

Сипете в купа пудрата захар, позастиналото запечено брашно, ваниловата захар, виното и мастта.

Замесете гладко тесто и от него взимайте топчета, сплесквайте и поставяйте в центъра парченце локум. Затваряйте всяка сладка локумка добре и придавайте обла форма.

Подредете локумките в тавичката, върху хартия за печене или леко намазнена. Печете на 160 градуса около 20 минути и накрая увеличете до 180 за кратко, докато леко порозовеят.

Готовите сладки оставете да изстинат и оваляйте в пудра захар.

* От посоченото количество продукти получавате една доза хрупкави локумки, за една тавичка.

Ако желаете да приготвите повече, удвоете продуктите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Моята рецепта е 3:2 части мас: вино
22.12.2022 22:28
1
Miss Tasty
Miss Tasty
Такива сладки правеше моята леля. Уникални са и са лесни, дори може да включиш децата в правенето им, толкова се радват малките да овалват топчетата
28.12.2021 18:33
5
1
Покажи всички подкоментари