Начин на приготвяне
Нарежете киселото зеле на дребно и го овкусете с червения пипер. Нарежете лука и бекона на дребно, а гъбите на тънки парчета.
Загрейте олиото в тиган на котлона на умерена температура и запържете бекона за около 3 мин. Добавете лука и гъбите и гответе още около 5 мин, като разбърквате периодично.
Добавете ориза и малко вода и оставете ястието да се задуши по капак за около 5-10 мин. Изсипете ястието на дъното на дълбока тава. Овкусете със сол и черен пипер.
Поставете патицата върху сместа и около нея и върху нея сложете от киселото зеле. Сипете около 300 мл. вода.
Захлупете плътно с фолио за печене и сложете в загрята фурна на 180 градуса. Печете около 150 мин.
След това отстранете фолиото и печете още около 40 мин., докато печената патица се зачерви апетитно.
Коментари