Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Патешко месо»Печена Патица»Патешко месо с кисело зеле на фурна

Патешко месо с кисело зеле на фурна

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Патешко месо с кисело зеле на фурна
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4с Видео
30/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
210 мин.
Общо
250 мин.
Порции
3
"Забравете за пилето, най-вкусното зимно ястие, което може да опитате е Патешко месо с кисело зеле на фурна"

Необходими Продукти

  • патешко месо - 500 - 600 г (половин патица)
  • лук - 1 глава
  • бекон - 200 г
  • гъби - 200 г
  • олио - 3 с.л.
  • ориз - 100 г
  • кисело зеле - 200 гр.
  • пушен червен пипер - 1/2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете киселото зеле на дребно и го овкусете с червения пипер. Нарежете лука и бекона на дребно, а гъбите на тънки парчета.

Загрейте олиото в тиган на котлона на умерена температура и запържете бекона за около 3 мин. Добавете лука и гъбите и гответе още около 5 мин, като разбърквате периодично.

Добавете ориза и малко вода и оставете ястието да се задуши по капак за около 5-10 мин. Изсипете ястието на дъното на дълбока тава. Овкусете със сол и черен пипер.

Поставете патицата върху сместа и около нея и върху нея сложете от киселото зеле. Сипете около 300 мл. вода.

Захлупете плътно с фолио за печене и сложете в загрята фурна на 180 градуса. Печете около 150 мин.

След това отстранете фолиото и печете още около 40 мин., докато печената патица се зачерви апетитно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Иванова
Теодора Иванова
Голяма вкусотия!
31.12.2018 08:21