Сурови бонбони с фурми и сусамов тахан

31/12/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваГуру10075123542
"Много вкусни и много здравословни бонбони, които може да поднасяте не само по специални поводи, ама и всеки ден "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 583
  • Преглеждания за месеца284
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

  • фурми - 200 г обезкостени
  • фъстъци - 70 г печени, белени
  • тиквено семе - 40 г белено, сурово или печено
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • кокосови стърготини - за овалване
  • какао - натурално, на прах (за овалване)
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

1. Ако фурмите ви са по- сухички, накиснете ги за 2 часа във вода, после отцедете и подсушете. Ако са меки, пропуснете тази процедура.

2. В купата на блендер или кухненски робот поставете фъстъците и фурмите и включете на висока скорост за няколко секунди, за да се смелят. Не трябва да стават на абсолютна каша, а на много малки парченца, подобни на трохи.

3. Сипете в купа и прибавете сусамовия тахан. Разбъркайте добре до получаване на еднородна лепкава смес.

4. От така полученото тесто от фурми оформете топчета и половината от тях оваляйте в кокосови стърготини, другата - в какао на прах.

5. Подредете в плато и сервирайте веднага или съхранявайте бонбоните в хладилник в добре затворен съд.

Чудесни, вкусни и здравословни бонбони, подходящи за деца и възрастни. Похапвайте по всяко време или в компания с чаша ароматен чай или кафе.

Да са ви сладки! подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар