Начин на приготвяне
Разбийте жълтъците заедно със захарта до побеляване. Към тях добавете олиото, докато бъркате, и киселото мляко, в което предварително сте шупнали содата.
След като се разбият добре добавете и брашното с бакпулвера по малко. Накрая добавете нарязаните на ситно орехи и разбъркайте с шпатула.
Изсипете сместа в предварително намазнена и брашнена тава, като оставите накрая малко от нея и добавите какаото, печете на 200 градуса за около 40 минути.
Проверете дали е изпечено с дървена клечка за зъби, като не трябва да има трохи по нея, след като забодете в кекса.
Докато е още топъл се намазва обилно с конфитюра от сливи и оставете настрана да изстине.
През това време разбийте белтъците заедно с 8 с.л. захар на сняг.
След като е изстинала добре разстелете белтъците отгоре и запечете за 10 минути на 180 градуса докато леко се запекат. Декорирайте с перлите по желание.