Новогодишен кекс

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168745961k1
Новогодишен кекс
Снимка: Моника Иванова
1 / 4
31/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Чуден новогодишен кекс за цялото семейство - за да е по-уютен и вкусен следобедът"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - ½ ч.ч.
  • захар - 8 с.л.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • брашно - 1 и ½ ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • орехи - 80 гр.
  • какао - 1 с.л. на прах
  • сладко от сливи - 1 буркан
  • перли - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците заедно със захарта до побеляване. Към тях добавете олиото, докато бъркате, и киселото мляко, в което предварително сте шупнали содата.

След като се разбият добре добавете и брашното с бакпулвера по малко. Накрая добавете нарязаните на ситно орехи и разбъркайте с шпатула.

Изсипете сместа в предварително намазнена и брашнена тава, като оставите накрая малко от нея и добавите какаото, печете на 200 градуса за около 40 минути.

Проверете дали е изпечено с дървена клечка за зъби, като не трябва да има трохи по нея, след като забодете в кекса.

Докато е още топъл се намазва обилно с конфитюра от сливи и оставете настрана да изстине.

През това време разбийте белтъците заедно с 8 с.л. захар на сняг.

След като е изстинала добре разстелете белтъците отгоре и запечете за 10 минути на 180 градуса докато леко се запекат. Декорирайте с перлите по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: