Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Новогодишен сладкиш

Новогодишен сладкиш

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Новогодишен сладкиш
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
04/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Новогодишен сладкиш със сладко, който да поднесете на своята трапеза"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч. топла
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сладко - пожелание
  • шоколад - за настъргване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме 4 белтъка и в дълбока купа разбиваме заедно с 1 чаена чаша захар на сняг и ги оставяме на страна.

Двата белтъка, които остават от общия брой на яйцата и 6 жълтъка както и 1 ч.ч. захар разбиваме на пухкава смес.

Към тази смес прибавяме, олиото, водата, ванилията и с дървена лъжица към тях прибавяме пресято брашно с бакпулвера.

Вземаме си правоъгълна тавичка, която намазваме с олио и поръсваме с брашно.

Изливаме сместа и поставяме във фурната да се пече до готовност.

След като извадим от фурната, намазваме със сладко по ваш избор.

Отгоре внимателно разпределяме белтъците върху сладкиша със сладко и настъргваме шоколада.

Запичаме на ниска температура или на вентилатор да не изгори новогодишния сладкиш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: