Начин на приготвяне
Отделяме 4 белтъка и в дълбока купа разбиваме заедно с 1 чаена чаша захар на сняг и ги оставяме на страна.
Двата белтъка, които остават от общия брой на яйцата и 6 жълтъка както и 1 ч.ч. захар разбиваме на пухкава смес.
Към тази смес прибавяме, олиото, водата, ванилията и с дървена лъжица към тях прибавяме пресято брашно с бакпулвера.
Вземаме си правоъгълна тавичка, която намазваме с олио и поръсваме с брашно.
Изливаме сместа и поставяме във фурната да се пече до готовност.
След като извадим от фурната, намазваме със сладко по ваш избор.
Отгоре внимателно разпределяме белтъците върху сладкиша със сладко и настъргваме шоколада.
Запичаме на ниска температура или на вентилатор да не изгори новогодишния сладкиш.