Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Новогодишен специалитет

Новогодишен специалитет

тинтин
Новак
36821
Новогодишен специалитет1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
6
"Всяка Нова година изненадваме близките си с вкусен специалитет за празника и този път сме се спрели на този - опитайте и вие"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 6 бр.
  • гъби - 2 ч.ч. сварени
  • пушено топено сирене - 250 гр.
  • майонеза - 2 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л. стрита
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • гъбен бульон - 1 к.ч.
  • масло - 125 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват добре, поръсват се обилно с подправките и се оставят 3 часа на хладно.

Гъбите се задушават с 1/2 пакетче масло. Пържолите леко се изпържват от двете страни.

В йенска тенджера се слагат: на дъното малко гъби, 3 пържоли, пушено сирене, пържоли, гъби, пушено сирене. Пържолите се мажат с майонеза и горчица. Сипваме виното и бульона и задушаваме около 90 минути в умерена фурна. Сол почти не е необходима.

Сосът може да се сгъсти с малко брашно, ако е необходимо, и се запича още 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
514
46
36
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Любчо
Любчо
Много вкусно се получава! Аз не сложих горчица, защото не обичам! Винаги във всяко нещо може и по малко въображение, а всяко нещо направено с любов става чудесно!
23.12.2015 20:05
3