Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Празнична салата с кускус и риба тон

Празнична салата с кускус и риба тон

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Празнична салата с кускус и риба тон2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"За специалните поводи, когато искаме да сложим на трапезата само най-доброто - празнична салата с кускус и риба тон"

Необходими Продукти

  • кускус - 300 г марокански
  • сушени домати - 100 г в зехтин
  • каперси - 2 суп. лъжици
  • риба тон - 1 консерва
  • магданоз - 1 връзка
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • зехтин
  • лимонов сок - сокът от половин лимон
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кускусът, който идва от арабския свят е всъщност направен по специален начин пшеничен грис. У нас грешно наричаме така и малките формички паста.

Приготвяме го на пара или като за 5- 10 минути го залеем с гореща вода. Кускусът я абсорбира и набъбва. Не се вари!

Към вече готовият кускус добавяме рибата, сушените домати, каперсите и нарязания магданоз.

Правим дресинг от сметаната, зехтин и сокът от лимона, сол и черен пипер.

Ако искате салатата да е по-лека, пропуснете сметаната. Обратното, ако искате да е по-плътна и хранителна - увеличете нейното количество.

Объркайте добре и оставете да отлежи поне за два часа в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Видео към рецептата

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: