Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Пълнен свински шол, гарниран с тиква

Пълнен свински шол, гарниран с тиква

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3222k8038352
Пълнен свински шол, гарниран с тиква
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 3
31/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Свински шол и тиква - изумително вкусна комбинация, която ще ви плени от първата хапка"

Необходими Продукти

  • свински шол - 2 парчета
  • лук - 1 бр. нарязан
  • чесън - 2 скилидки
  • кладница - 2 бр.
  • печурки - 5 бр.
  • домати - 1 к. ч. нарязани
  • яйца - 2 бр.
  • мащерка - 2 ч.л.
  • маслини - 10 бр. зелени
  • галета
  • брашно
  • приготвяне на тиквата
  • тиква - 300 г
  • лимони - 1 бр. нарязан
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • вода - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С остър нож направете джоб по месото.

Запържете лука и чесъна в тиган, добавете гъбите, доматите и маслините за още 5 минути и поставете настрана да се охлади.

Поставете сместа в приготвените джобове и затворете с клечки за зъби.

Внимателно оваляйте месото с брашно, яйца и галета.

Поставете така приготвените джобове в тава, покрита с хартия за печене във фурна, предварително загрята до 180 градуса за около 40 минути.

Парчетата тиква наредете в тава с хартия за печене, поръсете със зехтин нарязан копър и подредете отгоре тънки филийки лимон. Подправете със сол и пипер, налейте малко вода и печете във фурната.

Готовото печено свинско наредете на порции и гарнирайте с парчета печена тиква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: