Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свински шол с гъби и лук

Свински шол с гъби и лук

Свински шол с гъби и лук
Снимка: Албена Асенова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Дами, мъжете ви със сигурност ще ви похвалят за това ястие със свинско"

Необходими Продукти

  • свински шол - 1 кг
  • олио - 6 с.л.
  • лук - 2 глави
  • праз - 2 стръка
  • гъби - 300 г
  • чушки - 2 бр.
  • доматено пюре - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на средно големи парчета и запържва в сгорещено олио.

Щом побелее, към него се прибавят нарязаните на полумесеци лук, на кръгчета праз лук и на ивички чушки. Разбърква се периодично.

Следват нарязаните гъби, а когато омекнат, се наливат виното. Добавят се червеният пипер и доматеното пюре.

Ястието се овкусява със сол и черен пипер, след което се прехвърля в гювеч.

Захлупва се и се поставя в студена фурна.

Свинският шол се готви около час и половина или докато ястието остане на мазнина.

Свинският шол с гъби и лук е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Привет! В описанието пише да се добави виното, но такова няма в продуктите. Какво е виното и колко е? Благодаря!
15.02.2024 12:21