Печен свински шол

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Печен свински шол1 / 2
14/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Някои ястия са създадени, за да впечатляват с визия, други - вкус, а това грабва вниманието ви и с двете!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1.5 кг свински шол
  • червено вино - 2 ч.ч.
  • бира - 1 ч.ч.
  • мазнина - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • мляко
  • сол
  • черен пипер
  • ким - счукан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският шол, предварително почистен се пробожда на няколко места с нож. Хубаво се натърква със сол, черен пипер и счукан ким.

Полива се с червеното вино, прясното мляко и бирата, направо в намазнената тава, в което ще го печете.

Покрива се с фолио и се оставя да престои 3 часа.

След това се залива с мазнината, слага се пак фолиото и се пъха да се пече за 1.5 часа.

Маха се фолиото, полива се с още вино, вода или бира и се доопича, докато хване хубава коричка и е готово.

От време на време го поливайте със соса от тавата.

Печеното свинско прехвърлете в голяма чиния, а соса от тавата прецедете и залейте с него месото.

Нарежете го на парчета с дебелина 1 см.

Печеният свински шол е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
42
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Петя Иванова
Петя Иванова
Звучи много вкусно. Ще опитам в скоро време :)
03.12.2016 15:39
Chico
Chico
Млякото от къде се появи?
06.08.2013 16:20