Свински шол с бамя

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Свински шол с бамя1 / 2
09/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • свинско месо - 3/4 кг свински шол
  • бамя - 150 г
  • оцет - 1 к.ч.
  • лук - 2 - 3 глави
  • мазнина - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. пълна
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете почистената от дръжки бамя във фурна да се загрее, след което я увийте в кърпа и я стрийте с ръка, за да опадат косъмчетата.

Измийте я и я залейте с 2 ч.ч. вода с 1 к.ч. оцет. Оставете да кисне на края на печката, докато зърната й набъбнат - за 1-2 часа.

Нарежете свинския шол на порции или хапки и го сложете да се задушава с малко мазнина и вода.

Щом свинското поомекне, добавете бамята с водата, в която е киснала. Разбъркайте с доматеното пюре.

Настържете лука и отделно го запържете в маслото. Поръсете го с червения пипер, разбъркайте и го добавете към свинския шол.

Овкусете с подправки и догответе ястието до пълна готовност на месото, което трябва да остане с редуцирана течност в съда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: