Лозови сарми с ряпа за Бъдни вечер и Нова година

01/01/2019
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо76
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме лозовите листа за около 10-15 минути в малка тенджерка, докато омекнат. Дръпваме от котлона и заемаме с приготвянето пълнежа им.

В друга тенджерка сипваме – 2 ч.ч. вода и след като заври, добавяме солта и шарлана. Сипваме добре измития ориз и разбъркваме. След малко добавяме наситно нарязания лук, наситнената червена чушка и рендосаните моркови и бяла ряпа.

С чести рабърквания варим още 5 минутки, а после започваме да овкусяваме с подправките: чубрицата, червения и черния пипер, кимиона, кърито, магданоза и пресния лук. Дръпваме от котлона, когато оризът е наполовина готов.

В едно лозово листо слагаме около 1 ч.л. от сместа и завиваме спираловидно, като се стараем всички лозови сарми да са добре завити отвсякъде.

В тенджера сипваме около 2-3 пръста вода, поставяме отгоре ветрило за готвене на пара и внимателно подреждаме сармите. Готвим ги на пара около половин час, до пълна готовност!

Любимите сармички на големи и мънички! Неизменна част от семейната уютна празнична трапеза на Бъдни вечер и Нова година! подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар