Начин на приготвяне
В 100 мл топло прясно мляко се натрошава маята със 1 с.л. захар и се оставя да шупне. Пресява се брашното в купа, сипва се бухналата мая, добавя се останалото прясно мляко, олиото, захарта, солта и яйцата, като се отделя един жълтък за намазване. С вилица се загребва от брашното, докато стане топка тесто.
Меси се 5 минути и се покрива с фолио, за да втаса за 40 минути. Готовото тесто се разделя на две топчета. Първото се разточва на кръгла кора с размера на тавата в която ще печем и се поставя върху хартия за печене. Второто се оформя на 8 еднакви топчета, които се нареждат по периферията на основата.
С нож се срязва средата на основата на 8 триъгълни парчета, всяко връхче се обръща върху топчето тесто, а в средата поставяме чашка, за да се оформи отворът. След 15 минути се намазва с разбит жълтък с 2 с.л. прясно мляко и поръсваме със сусам и маково семе.
Печем в загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути до хубав загар. Изважда се, намазваме с масло и поднасяме .