Начин на приготвяне
В купа се разбиват с тел яйцата и захарта. Прибавя се киселото мляко разбъркано със содата за хляб, олиото. Прибавят се пресятото брашно, есенцията ванилия, орехите. Разбърква се добре, отделя се от сместа 1-2 чаши и се слага какао, разбърква се.
Във форма за торта с диаметър 23 см. се слага хартия за печене и се сипва от бялата и кафявата смес. Пече се на 180 градуса загрята фурна за 35 минути или до суха клечка.
После се охлажда и разрязва на 3 блата с помощта на конец или назъбен нож. За шоколадовия мус сметаната се разбива до меки върхове, прибавя се разтопен на водна баня бял шоколад, разбива се до хомогенна смес. За сглобяване използваме блат за торта, сиропира се с компот от дюли, шоколадов мус, кръгчета банани, блат и т.н.
Измазва се цялата торта с шоколадов мус, покрая се правят малки розички от муса и в центъра се излива ганаш. За ганаша в касерола се сипва сметаната и се начупва шоколада, загрява се на котлона и се отстранява преди да е кипнала. Разбърква се добре и леко се охлажда. Поръсва се с кокосовите стърготини.