Торта с шоколадов ганаш

НевенаНевена
Новак
18974576
Торта с шоколадов ганаш
Снимка: Невена
1 / 3
31/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Колкото и да сте стриктни с диетата, няма как да кажете НЕ на такава торта, просто няма"

Необходими Продукти

  • за ганаш за крем и глазура
  • млечен шоколад - 200 г
  • сметана - 200 мл
  • за блатовете
  • масло - 160 г
  • захар - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 220 г
  • какао - 60 г
  • прясно мляко - 90 мл
  • сода - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително се приготвя ганашът, за да стегне. Сметаната се затопля в микровълнова и към нея се прибавя шоколадът. Оставя се за няколко минути и след това се разбърква до получаването на хомогенна смес. Оставя се да изстине напълно и се слага в хладилник, за да стегне.

Яйцата се смесват със захарта и се разбиват за няколко минути с миксер. Добавя се мекото масло, а след това какаото и се продължава разбъркването. Прибавят се брашното заедно със содата, а след това и млякото.

Разбива се до хомогенна смес, която се разделя в две средни тавички. Пече са в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 30 мин или до готовност.

Ако ганашът е стегнал добре, се отделя половината за глазура, а другата част се разбива с миксер до пухкав крем. След като се извадят блатовете, се изчаква да изстинат напълно.

Слага се от кремът, а вторият блат се намазва с неразбития ганаш и вашата шоколадова торта е готова!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#197435
Потребител#197435
Да, Краси11, далтонист сте. Цялата торта е с лъскав ганаш, затова на места изглежда бяла. Той става ако не разбивате с миксер, а пухкавия крем в средата се получава, като разбиете, даже малко си променя цвета. Точно така се получава, не е купешка и има страхотен вкус.
04.09.2017 23:44
3
2
1
Покажи всички подкоментари
Krasi Vangelov
Krasi Vangelov
Аз далтонист ли съм или снимката с цялата торта е с Бяла глазура,а на отрязаното парче липсва такава и изглежда като купешка...?
20.04.2017 01:02
3
2
5
Покажи всички подкоментари
marcheva14
marcheva14
Аха, видях я. Благодаря!
31.03.2017 21:47
1
Покажи всички подкоментари
Невена
Невена
Бихте ли ми казали, дали може да сложа снимката в коментарите и ако да, как?
31.03.2017 19:24
1
Албена Асенова
Албена Асенова
Може ли снимка на цялата торта?
31.03.2017 19:13
2
Покажи всички подкоментари