Начин на приготвяне
Обелваме и измиваме картофите. Нарязваме ги на ситни кубченца. Сваряваме ги на пара около 20 минути, до пълна готовност. Извждаме ги от ветрилото и в отделен съд ги намачкваме старателно до фино картофено пюре.
Докато са още топли добавяме и маслото, за да се разтопи лесно. Прибавяме на ситно нарязания магданоз и хималайската сол. Всичко заедно намачкваме и разбъркваме. След това започваме да оформяме топчета на ръка, големината колкото една нормална хапка. Желателно е да се охладят преди поднасяне, с цел да се стегне маслото. Подреждаме ги внимателно в блюдо, може да се декорират с червена салата.
Невероятно вкусни топченца, топящи се в устата с нежен нюанс на масло и свеж пролетен привкус на магданоз.
Изключително любими на малки и големи. Атрактивни хапки подходящи за пикник, обяд в кутия, празнична трапеза и гарнитура към Новогодишните ястия.