Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Картофени кюфтета»Картофени кюфтета с магданоз и сос от филаделфия

Картофени кюфтета с магданоз и сос от филаделфия

ЖулиетаЖулиета
Чирак
71381104
Картофени кюфтета с магданоз и сос от филаделфия
Снимка: Жулиета
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Картофените кюфтета с магданоз ни намигат закачливо от чинията и на вас ли така ви се струва"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • овче сирене - 200 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лук - половин глава
  • яйца - 2 за сместа + 4 за овалване
  • галета - 2 пакета за овалване
  • брашно - за овалване
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • пикантина
  • За соса
  • филаделфия - 100 г
  • кисело мляко - 100 г
  • магданоз
  • копър
  • чесън
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате и сваряваме картофите до готовност.

В голяма купа, която ще ни е сместа, настъргваме картофите и оставяме да изстинат, за да не се разпаднат.

След като поизстинат и вече сме ги настъргали, натрошаваме сиренето и добавяме две яйца, а другите 4 разбиваме и оставяме за потапяне на картофените кюфтета.

Към сместа добавяме и настърган лук и нарязания предварително магданоз на ситно и накрая добавяме всички подправки.

Разбъркваме сместа много добре и оформяме средно големи кюфтета.

Всяко кюфте овалваме, като го редуваме в брашно яйца и галета.

Запържваме от двете страни до готовност в загрята мазнина.

Картофените кюфтета с магданоз могат и да се изпекат. Поднасяме със соса.

За соса:

В купичка слагате Филаделфията заедно с киселото мляко и разбърквате много добре да получаване на гладка смес.

След това нарязваме на ситно магданоза и копъра и прибавяме към сместа.

Подправяме с подправките и отново разбъркваме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: