Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Вегетариански обяд с броколи и картофи на пара

Вегетариански обяд с броколи и картофи на пара

Вегетариански обяд с броколи и картофи на пара
Снимка: Илиана Първанова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи -   10 - 12 бр.
  • романеско броколи -   1/2 глава
  • копър - 4 - 5 стръка
  • хималайска сол - 1 ч.л. фина, равна
  • шарлан - 2 - 3 с.л. (или масло)
  • вода - 2 - 3 ч.ч.
  • черен пипер - 1 щипка по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера слагаме водата да заври. Върху нея поставяме разтвореното ветрило за готвене на пара. Добре е да не надвишава нивото му, тоест да не излиза през дупчиците, тъй като така зеленчуците ще се варят във водата, а не на пара.

Обелваме и нарязваме картофите на средно големи кубченца и ги сипваме върху ветрилото, което добре уплътнява дъното на съда, така че да не изпадат зеленчуците отстрани. Начупваме на бонзайчета романеско броколито, измиваме ги и ги прибавяме към картофите, като ги заступоряваме с връхчетата нагоре, за да могат кочанчетата им да се готвят по-бързо.

Оставяме ги за около половин час, докато омекне романеското. От време на време разбъркваме картофите, като извеждаме броколите и след това ги връщаме. През цялото време тенджерата е захлупена с капак.

Вече готовите картофи ги прехвърляме в друг дълбок съд, в който ги разбъркваме заедно с на ситно нарязания копър и овкусяваме с хималайската фина сол, черния пипер и шарлана. Разпределяме по порции и подреждаме върху картофената салата - бонзайчетата романеско броколи, които дори не е нужно да подсоляваме, тъй като вкусът им е чудесно наситен.

Можем да поднесем с пържени или варени яйца!

Много вкусна гарнитура от картофи и романеско броколи - извънземно красив зеленчук, придаващ необикновен вид на ястието. Здравословно приготвено на пара.

Хрупкаво и ароматно! Празнично и изненадващо с екзотичнстта си - на Новогодишната трапеза и други специални поводи.

Чудно вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: