Картофи на пара

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Картофи на пара1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4-5
"Картофки на пара, само добавете щипка прясна мащерка и ... ами насладете им се!"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг дребни пресни
  • зехтин - 3 с.л.
  • оцет - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • мащерка - 1 с.л. прясна
  • къри - 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите добре и ги нарежете на половинки. Сложете ги да се сварят на пара под капак за около 20 минути. Прехвърлете ги в купа.

Накълцайте прясната мащерка и направете дресинг с оцета и зехтина. Разбъркайте картофите с дресинга, прибавете сол, черен пипер и къри на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
510
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Много точна рецепта, Да! Станаха перфектно!
22.09.2022 22:10
Tsvetelina
Tsvetelina
Търсех рецепти за "правилно" варене на картофи - с кора, без кора, рязани, цели...Попаднах на тази и много ми допадна.
20.01.2017 22:17
1
Къньо
Къньо
Много ми хареса рецептата Ви, стана чудесно. Порцииките са малко малки и гостите ми останаха леко гладни. Вдигнете грамажа малко ако може за напред.

29.07.2013 19:48