Новогодишен тиквеник с моркови и куркума

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор3711381
02/01/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо153
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преброяваме корите и в случай че са 14 - имаме за 7 рула, тъй като за всяко руло залепваме две с малко шарлан между тях. Поръсваме равномерно с определената част от плънката, която също сме разделили на 7 части. Нея сме приготвили като обелваме и настъргваме тиквата и морковчетата и ги разбъркваме хубаво с кафявата кристална захар, натрошените орехи, канелата, куркумата, ванилия - пожелание.

Завиваме на руло двете кори откъм по-дългата страна. В тавата, която преди това сме намазнили с шарлан, подреждаме първото руло в спирала - подобно на охлюв, в центъра. Повтаряме това и с другите кори, като всяко следващо руло прилепяме овално около спиралата в началото.

След като свършим и с последното, намазваме със силиконова четчица - баницата с тиква хубаво и навсякъде, за да не загори.

Печем на 200 градуса за около 35 минути. Препоръчително е да придобие тъмно златист цвят - за да сме сигурни, че тиквата отвътре е омекнала.

Като извадим от фурната, завиваме с найлон и кърпа да омекнат горните запечени корички. Нарязваме на парченца и поднасяме с чудни късмети на семейната трапеза на Бъдни Вечер и Нова Година!

Омайващо с аромата и сладостта си!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар