Начин на приготвяне
Първо се прави плънката за тиквеника. Тиквата се обелва и настъргва. След това в подходящ съд настърганата тиква се запържва. Бърка се без прекъсване. Достатъчно е да намали обема си и да смени цвета си.
Прибавя се захарта. След като и тя се разтопи, тиквата се маха от котлона. Поръсва се с канела. Накрая се прибавят орехите. Сместа се хомогенизира.
Първо се поръсва една кора с мазнина. Отгоре се слага втора кора. Слага се от плънката и се навива на руло. По същият начин се навиват и останалите кори. Редят се в предварително намазана с масло тавичка. Тиквеникът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Опеченият тиквеник се поръсва с вода и се покрива с кърпа, за да омекне. По желание се поръсва с пудра захар.
Коментари
Моля, Админ да обърне внимание.