Mеки локумки по селски

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168745961k1
Mеки локумки по селски1 / 2
07/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
30
"Все повече млади хора напускат големия град, но не за да търсят тишина, а за да похапнат меки локумки по селски"

Необходими Продукти

  • бира - 1 ч.ч.
  • свинска мас - 2 ч.ч.
  • локум - 2 кутии с
  • брашно - около 800 г, колкото поеме
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте бирата със свинската мас и добавяйте по малко брашно, докато се получи тесто. Оставете го да си почине за 30 минути.

През това време нарежете парченцата локум на две.

Разделете тестото на две и ги наточете на тънък кръг. Нарежете го като пица и във външния край поставете локума, завийте на кифлички.

Опечете ги върху хартия за печене за около 60 минути на 200 градуса.

След като извадите локумките, поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: