Пуешко със зеленчуци и сос от боровинки

10/01/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър2505
"Крехко пуешко със сладък сос от боровинки - симфония от вкусове и аромати "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо381
  • Преглеждания за месеца380
  • Преглеждания за седмицата218
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сварете пуешкото бутче в тенджера с подсолена вода. Не изхвърляйте бульона от варенето, за да го използвате по-късно в соса.

Нарежете пащърнака, морковите и стръка целина на кубчета. Наситнете червения и белия лук.

Загрейте зехтин в тигана. Подсушете свареното пуешко бутче и го запечатайте от всички страни, докато кожата стане златиста. Добавете скилидките чесън, листенцата прясна мащерка и зеленчуците в тигана при месото.

Гответе, докато зеленчуците се задушат, а месото се карамелизира. Налейте червеното вино. Добавете бучка масло, за да глазирате соса. Сипете сладкото от боровинки и добавете 2-3 черпака от бульона от варенето.

Гответе още няколко минути, като заливате бутчето със соса. Сервирайте, като оформите канапе от зеленчуците, поставите бутчето отгоре и полеете с винения сос.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар